Ce coeficient de creativitate ai?

Ce coeficient de creativitate ai?

Instrucțiuni: Acordă puncte de la 1 la 10 pentru fiecare din cele 10 caracteristici de creativitate enumerate mai jos, unde 10 puncte semnifică, că întrebările itemului te descriu la maximum, iar 1 punct semnifică, că întrebările date nu te caracterizează deloc.

1. Ești curios(oasă) ca o pisică? Te întrebi de ce, în ce fel și de ce nu? Îți place să aduni informații fragmentate? Pui întrebari? Te îndoiești de ceea ce este evident?.

2. Ești un bun observator(oare)? Ai observat când a fost vopsită casa din capătul străzii? Când magazinul și-a pus altă reclamă? Când mătușa ta s-a coafat? Când ziarul și-a schimbat așezarea în pagină?.

3. Vezi și alte puncte de vedere? Atunci când nu ești de acord cu oamenii, poți înțelege varianta lor? Poți vedea noi abordări ale unor probleme vechi?.

4. Ești nerăbdător(oare) să-ți schimbi ideile? Ești deschis(ă) la noi idei? Dacă cineva ar schimba ceva la ideea ta sau ar îmbunătăți-o, ți-ai schimba-o? Cauți de obicei cea mai bună idee sau rămâi blocat pe a ta?.

5. Poți învăța din propriile greșeli și să mergi mai departe? Accepți eșecul fără să te dai bătut? Îți dai seama că dacă nu te dai bătut, atunci înseamnă că nu ai eșuat cu adevărat?.

6. Îți folosești imaginația și visele? Spui: „Ce ar fi dacă…?”.

7. Vezi anumite conexiuni între niște lucruri care aparent nu au nici o legătură unele cu altele? (de exemplu, o plantă de deșert și un om foarte dur au ceva comun?) Reașezi ideile în alte moduri? (de exmplu folosirea unei sticle în locul unei vaze de flori?).

8. Crezi în tine? Ai o atitudine pozitivă? Te aștepți să găsești soluții la probleme?.

9. Încerci să te abții de a judeca alte persoane, idei și situații? Aștepți până ai toate dovezile și după aceea te decizi?.

10. Ai o atitudine amuzantă? Ai face lucruri care ți se par prostești? Ai destulă încredere în tine pentru a fi aventurier(ă) și pentru a-ți asuma riscuri? Sugerezi o soluție care poate fi respinsă de ceilalți sau de obicei ești prudent?.